U heeft geboekt. Hoe verder?


HOE GAAT HET VERDER NA UW BOEKING?


Paspoort

Uw paspoort moet geldig zijn tot 3 maanden nadat u weer terug bent uit Florida. Ook kinderen moeten een eigen paspoort hebben.

Ticket

De gegevens op het ticket moeten 1 op 1 overeenkomen met uw paspoort. De gegevens in de onderste balk van uw paspoort zijn leidend.
Bent u een getrouwde vrouw? Let op! Het ticket (en Esta) moet op uw meisjesnaam geboekt en aangevraagd worden. Kijk in de balk onderin het paspoort, daarin staan uw gegevens. Hebt u uw ticket ontvangen, lees dan goed de regels en voorwaarden m.b.t. corona. 

ESTA

Minimaal 3 weken voor vertrek moet het I-94W Visa Waiver goedgekeurd zijn. Gebruik hiervoor alleen de link in de rechterkolom op deze pagina. De kosten zijn $ 14.- per persoon. Er zijn meerdere websites die dit aanbieden, maar die zijn allemaal duurder. Hebt u een Esta? Controleer dan of die nog geldig is. De Esta is doorgaans twee jaar geldig. Verloopt uw paspoort binnen die periode dan moet ook de Esta opnieuw aangevraagd worden. 
Let op: op uw paspoort staat nooit de letter O, dat is altijd het cijfer 0.

Verzekeringen

Heeft u een (doorlopende) reisverzekering? Ook voor Amerika?
En heeft u een annuleringsverzekering? Kijk het even na. Vaak keert de annuleringsverzekering maar uit tot € 1.500.- per persoon. Dat kan in sommige gevallen te weinig zijn. Ik help u natuurlijk graag om een passende oplossing te vinden. U annuleert natuurlijk niet voor niets.

Douane

U weet het vast wel dat u geen vloeibare stoffen mee mag nemen in uw handbagage. Maar u mag wel een leeg plastic flesje of bidon meenemen door de douane. Mijn tip is om dat ook te doen en het na de douane weer te vullen met water en/of iets anders wat u wilt drinken. Eten wat u meeneemt in het vliegtuig, kunt u het beste ook in het vliegtuig opeten, het mag niet mee door de douane in Amerika. Neemt u in uw koffer etenswaren mee, die wel op de lijst van goedgekeurde etenswaren staan? Zoals bijvoorbeeld vacuüm verpakte kaas of stroopwafels. Maak thuis bij het inpakken van de koffer een lijstje en vul dat in op het formulier van de douane, dat u in het vliegtuig krijgt. Doet u dat niet en zien ze etenswaren in uw koffer, dan heeft u een probleem. Kijk ook goed naar de regels voor het meenemen van medicijnen. Neem het zekere voor het onzekere.

Vliegtickets

Lees voor vertrek de voorwaarden van het vliegticket goed door. Vragen of onduidelijkheden vooraf overleggen met de vliegmaatschappij. Let op extra regels!

Navigatie installeren
Aan te bevelen is vooraf aan jullie vakantie thuis al de app Here we go te downloaden op je mobiele telefoon. Kies de kaart van Florida en breng sowieso de eerste bestemmingen al in. Soms is het met de navigatie in het begin een gezoek of heb je in de parkeergarage geen Wifi en dan pikt je mobiel het op. De app werk via GPS en gebruikt géén data van je mobiel. Nieuwe bestemmingen invoeren kunnen uitsluitend met WIFI. Mijn ervaring is dat er op heel veel plaatsen in Florida geen WIFI is. Vergeet ook niet je instellingen goed in te voeren.

Wereldstekker
In de meeste villa's zijn er stekkertjes voor NL stopcontacten aanwezig. Maar toch adviseer ik u om een wereldstekker mee te nemen en een korte verlengsnoer waar meerdere stekkers in kunnen. Dan heb je altijd stroom om alle mobieltjes e.d. mee op te laden. Een powerbank voor onderweg is ook handig om mee te nemen.

Creditcard en bankpasje
Zet uw in de instelling van uw bankpas en credit card de optie 'gebruik buiten Europa' op 'aan'. Eenmaal in Florida kunt u dat niet meer wijzigen en kunt u dus geen gebruik maken van de pasjes. Vergeet niet om dat thuis weer te wijzigen in 'gebruik uitsluitend in Europa.

Niet meenemen
Ik zeg het zo vaak, maar toch nog een keer. Neem zo min mogelijk dingen mee die je ook in Florida kunt kopen en/of die standaard in de villa aanwezig zijn. Neem in ieder geval geen elektrische apparaten uit Nederland mee. Die doen het toch niet in Florida. Een föhn is in elke villa aanwezig, scheren kan ook met een scheermes. Van vaatdoekjes tot strandlakens en alles wat daar tussenin zit is aanwezig in de villa. Bedlinnen is er meer dan genoeg en de keuken is heel compleet ingericht.
Neem ook niet teveel kleren mee dat scheelt in bagage. Er is in elke villa een wasmachine en droger. Ga met een dik vest en winterse jas over elkaar het vliegtuig in. Pel je in het vliegtuig pas uit:-) Zo, telt dat niet mee met de kg. bagage. En dat dikke vest is ook lekker als dekentje of kussen voor de terugreis.

Vragen?

Ik sta altijd voor u klaar voor al uw vragen, suggesties en wat al niet meer. Neem contact met me op wanneer u vragen hebt of ergens over twijfelt.


 
E-mailen
Bellen