AUTOHUUR

Wie naar Florida gaat heeft een auto nodig natuurlijk. Het aanbod van verhuurders is geweldig groot. Ik heb al heel wat ervaringen met autoverhuurders in Florida. Ik weet nu dat ik voortaan altijd mijn auto huur bij Alamo. Alle andere autoverhuurders zijn minder.

Boek uw auto altijd ruim voor u met vakantie gaat. En zorg ervoor dat u de auto met dezelfde creditcard ophaalt op het vliegveld. Heeft u die credit card niet bij u dan krijgt u de auto niet mee.

Tip: Boek uw rental car via de website van Alamo of op een vergelijk website waar Alamo wordt aangeboden. Voor mij is dit altijd een perfecte verhuurder geweest. Ik heb twee keer een andere (minder) bekende autoverhuurder gehad en het werd een hoop gedoe bij het afhalen. 

Ik weet dat u al verlekkerd kijkt naar die grote Amerikaanse auto's, maar wees verstandig. Boek niet meteen de grootste auto, maar de auto die bij uw gezelschap past. Upgraden kan altijd nog, maar meestal mag u gewoon een auto uitkiezen. Let goed op hoe u de brandstof regelt. ik adviseer u om met volle tank te vertrekken vanuit de luchthaven en met volle tank weer terug te brengen. Vlakbij het vliegveld is een tankstation. 

Loop altijd even langs uw huurauto heen en maak foto's van deukjes e.d. Dat voorkomt discussies achteraf. Let ook op of u de auto met volle tank terug moet brengen.

Tolwegen in Florida

Wanneer je per auto reist binnen Florida is het bijna onmogelijk om tolwegen te vermijden. De tol en eventuele bijkomstige administratiekosten zijn altijd ter plaatste te betalen kosten. Omdat er meerdere mogelijkheden zijn voor het betalen van de tol, hieronder een overzicht en uitleg van het gebruik van de tolwegen in Florida.
Contant betalen
Bij de bemande tolpoorten is het mogelijk om met contant geld te betalen. Er zijn dan vaak rijen voor gepast betalen en ook rijen indien je wisselgeld terug wenst te krijgen. Indien het mogelijk is om hier met creditcard te betalen staat dit bij de rij aangeven. Je kiest hier dus de rij welke voor jou van toepassing is. Kom je een kleine tolpoort tegen dan is het wel eens mogelijk dat hier op het moment van passeren niemand aanwezig is, vaak is hier dan de mogelijkheid om contant te betalen in een automaat. Hier werp je dan gepast geld in. Mocht dit niet mogelijk zijn dan dien je gebruik te maken van de onderstaande betaal mogelijkheden.
Toll by Plate
Op sommige wegen is het niet mogelijk om de tol contant te voldoen. Dit is bijvoorbeeld het geval op de wegen rondom Miami en de snelweg naar de Florida Keys. Hier heb je dan de mogelijkheid om de rijbaan te kiezen Toll by Plate. Het nummerbord van de auto wordt dan geregistreerd en vervolgens worden de kosten voor de tol door de autoverhuurder aan je doorberekend en afgeschreven van de creditcard die je bij het ophalen van de huurauto hebt geregistreerd.
PlatePass / SunPass
In Florida zijn alle auto’s uitgerust met een PlatePass / SunPass. Dit heeft als voordeel dat je bij elke tolpoort via de PlatePass of SunPass rijbaan direct kunt door rijden. Ook als een tolpoort onbemand is kan je met deze pas doorrijden zonder een boete te krijgen (kies wel altijd de juiste rijbaan). Bij passeren van een SunPass/PlatePass rijbaan wordt deze pas automatisch geactiveerd. Voor deze service rekent de autoverhuurder een aparte administratie fee* van US$ 4,95 per dag plus de kosten voor de tol. Dit geldt ook voor alle navolgende dagen tot het einde van het huurcontract. Het maximale bedrag voor deze administratie kosten is US$ 24,75* per week plus de kosten voor de tol. De tol die je betaalt bij het gebruik van deze service is wel lager, dan bij contante betalingen of Toll by Plate. Indien er geen mogelijkheid is tot Toll by Plate of contante betaling zal de PlatePass/SunPass dus geactiveerd worden en worden de daarbij behorende administratiekosten in rekening gebracht.
* De administratie fee kan verschillen per autoverhuurder.

Let op!

  • Rondom Miami en richting de Keys (Turnpike) kan niet contant betaald worden.
  • Bij bijna alle andere tolpoorten kunt u wél contant betalen. Door bij deze tolpoorten de rijbaan cash te kiezen bespaart u de administratiekosten van PlatePass / Sunpass.

    Ik weet dat dit allemaal héél ingewikkeld lijkt..en dat is het ook wel. Mijn advies om je goed te laten adviseren bij de autoverhuurder. Nogmaals, ik beveel ook hier Alamo aan. Ik heb hier altijd goed advies gekregen.  
E-mailen
Bellen