ALLES WAT U MOET WILT OVER UW VLIEGREIS NAAR FLORIDA

Het is het verstandigste om eerst uw villa te boeken en daarna pas de tickets en andere faciliteiten. Met de aankomst en vertrekdatum in uw villa is altijd nog wel te schuiven, met de vliegdata niet.
Daarna gaat u kijken of alle paspoorten nog minimaal 3 maanden na terugkomst van uw vakantie geldig zijn en vraagt u uw ESTA aan. Zonder deze twee belangrijke documenten komt u Amerika niet in.

TICKETS BOEKEN

We beginnen met het boeken van de tickets. Bij uw boeking houden we rekening met het feit dat uw aankomst en vertrek in de villa een dag eerder of later kan zijn. Maar dat kan natuurlijk niet altijd. Daarom houd ik altijd contact met gasten over het boeken van hun tickets. Ik denk mee en zoek graag mee voor de juiste vliegticket.

Toen ik dik 10 jaar terug voor het eerst naar Florida ging was het eenvoudig. Zo'n acht weken voor vertrek waren de tickets het goedkoopste. Maar dat is nu niet meer. Er is een ware oorlog tussen alle low price fighters aan de gang. Zelfs al een half jaar voor vertrek worden tickets aangeboden voor geweldig mooie prijzen.
Voordat u echt op zoek gaat naar tickets moet u weten op welk vliegveld u aan wilt komen in Florida
Wilt u Cape Coral als vertrekpunt van al u trips gebruiken? (Miami 2,5 uur - Key West 2,5 uur - Orlando 3 uur rijden) maar ook de vele bezienswaardigheden van South West Florida bezoeken? Dan is Fort Myers International Airport hét vliegveld om aan te komen. Mooi vliegveld en slechts 30 minuten rijden naar uw villa. Tickets rechtstreeks naar Fort Myers zijn over het algemeen veel duurder en hebben minimaal een overstap. 

Op dit moment (april 2022) zijn vliegtickets van TUIfly België het goedkoopste vanaf € 369,- retour. Zij vliegen op maandag en zaterdag nonstop naar Miami vanuit Brussel. Je vliegt dan in de Dreamliner van Tui, een zeer comfortabel en vrij nieuw vliegtuigGoed om te weten is dat een 'tussenstop' iets anders is dan een 'overstap'. Met een tussenstop heeft u nog steeds een rechtstreekse vlucht. U blijft in hetzelfde vliegtuig zitten. Een overstap is dat u van het ene vliegtuig naar het andere moet overstappen. In geval van vertraging van het eerste vliegtuig kan het gebeuren dat u het volgende vliegtuig mist. Des te meer overstappen des te meer stress weet ik inmiddels.


Dus elk nadeel heeft zijn voordeel...let goed op bij overstappen of u voldoende tijd hebt om uw vlucht te halen bij een vertraging. Vliegt u met dezelfde maatschappij dan is het risico nog beperkt, maar gecombineerde vluchten houden doorgaans geen rekening met elkaar.
Problemen (vertraging e.d.) met uw vlucht? Raadpleeg dan EUclaim. Ik heb hele goede ervaringen met EUcaim. Bewaar uw ticket goed.

Goede vergelijk websites zijn SkyScanner en Vliegennaar

TIP: Alle vliegmaatschappijen stunten met hun basis prijzen. Hun winst zit in de faciliteiten die u er bij kunt kopen. Zo ook voor bagageruimte voor uw koffer. Alleen handbagage zit in de basis prijs inbegrepen. Maximaal 10 kg in een trolly met de afmetingen max. 45x40x25 is toegestaan. Meer bagage?
Het kost u pp. minimaal € 150,-. Voor uw peuter is een eigen kofferbedje een goede oplossing. 
Mijn advies is om alleen met handbagage naar Florida te komen. Wat ondergoed, zwembroek/pak, wat kleding en max. één paar extra schoenen. Vertrek niet met een zomerse outfit, maar met kleding die je 'uit kunt pellen' gewicht op het lichaam telt niet:-). Geen jas, maar een lekker dik vest. Dat vest kan dienen als dekentje of kussen. 
Neem geen vloeistoffen mee, dat mag niet in handbagage. Wel een leeg flesje voor water, ná de douane. 

Maak voor vertrek een boodschappenlijstje voor toiletartikelen en dingen die u nodig hebt de eerste dag. Koop al die dingen voordat u naar uw villa gaat in de Walmart. Komend van de I-75 is er een Walmart die 24 uur per dag geopend is aan: 4770 Colonial Blvd, Fort Myers, FL 33966. Ik stel dit adres in vanaf het vliegveld (want ik ben er een paar keer voorbij gereden:-). Daarna stel je pas de navigatie in op het adres van de villa die u gehuurd hebt. Nog een half uurtje rijden en u arriveert in uw villa. Wat is het lekker om de auto in de garage te zetten en dan met de benen op tafel te genieten van een lekker hapje en drankje.Groot voordeel is ook dat u niet in de lange rij hoeft te staan bij de supermarkten. In de avond en nacht is het niet druk in de Walmart. In uw vakantievilla is alles aanwezig. Een wasmachine, wasdroger, droogrek, bedlinnen, handdoeken, badlakens, strandlakens en nog veel meer.
Een informatiepakket ligt in de villa of treft u aan op het digitale bord dat in de kamer hangt. Hierin staat alle info die u nodig kent hebben en via scherm kunt u 24/7 contact opnemen met MHB, uw aanspreekpunt ter plaatse.   
E-mailen
Bellen