Stranden in Cape Coral/Fort Myers  

Wie naar South West Florida komt weet dat daar de mooiste stranden zijn van heel Florida. Natuurlijk treft u hieronder een beschrijving van de bekende stranden van Sanibel, Captiva en Fort Myers Beach aan. Maar we beginnen met het vergeten (grootste eiland) in de regio dat direct om de hoek van villa Palm Breeze ligt.

In alle gevallen is het verstandig om vanuit villa Palm Breeze de koelbox, water, beach chairs en parasols mee te nemen. En natuurlijk heb ik nog meer tips voor mijn gasten.

PINE ISLAND

Lover's Key State Park

Het 'vergeten eiland'. Hier is alles nog 'layed back' en lijken de toeristen dit eiland nog niet ontdekt te hebben. De sfeer is er nog zoals het in de jaren zestig was. We willen het zo graag houden, dus vertel het niet verder alsjeblieft. Slechts een kwartiertje rijden vanaf villa Palm Breeze. U rijdt over de brug naar het eiland en komt meteen in de sfeer van dit groene eiland aan op Matlacha. Kleurrijk en gezellige restaurantjes. Er wonen maar 6.000 mensen. Het eiland is smal en 16 miles lang. Rijdt u over de brug het eiland op en slaat u links af naar St. James City en rechtsaf naar Bookelia Maar u kunt ook rechtsaf slaan op Pine Island natuurlijk. Dan gaat u richting Bookelia, het uiterste puntje van Pine Island. Daar ligt op de pier een geweldige plaats om te vissen:

De Bookelia Fishing Pier.
Elke dag kunt u hier gaan vissen. U hebt geen vergunning nodig en u kunt er alles kopen of huren. Op donderdagavond is het een speciale avond om op haaien te vissen.
Ook voor de niet vissers is het hier goed vertoeven.
En vergeet niet om voor u het eiland verlaat één van de leuke restaurantjes of terrasjes aan te doen. Pine Island is zo geweldig mooi. Vertel het niet verder hoor, het mag er niet veranderen.
Lover's Key state Park
dit is een klein eilandje bij Fort Myers Beach. Een oase van rust. Het hele eiland is een State Park.  Met een gratis bus wordt u naar het strand gebracht en kunt u genieten van de natuur, de zon, het strand en de dolfijnen zwemmen voor de kust.
Voor $ 2.- kunt het State park in en ziet u de mooiste vlinders. Tijdens de trail door het park komt u in een gebied waar u zich waant in een tropisch regenwoud. Schildpadden, roze lepelaars en jagende pelikanen.komt u tegen. Dit is echt een must om te bezoeken. Meer informatie vindt u op deze link. op dit moment is het State Park gesloten.

Cape Coral Beach

Lekker dichtbij en een gezellig kindvriendelijk strand. Een klein en gezellig familie strand in Cape Coral aan de Caloosahatchee Rivier.
Vlakbij de Cape Yacht Club in Cape Coral. Er is een speeltuin en een fishing pier en tiki hutten voor picnics. Neem de koelbox mee en picnic op het strand.
Lekker wat eten, een ijsje of een terrasje vindt u bij het Boathouse. U kunt daar ook van alles huren voor vermaak in het water.
Voor lekker uit eten gaat u naar Rumrunners (vooraf reserveren). Reserveer buiten en zie alle boten uit en in de gaven kome
n.

Fort Myers Beach

Fort Myers Beach is op het eiland Estero gelegen, ongeveer 28 km ten zuiden van het centrum van Fort Myers, direct aan het rustige water van de Golf van Mexico met zandstranden van soms wel dertig meter breed. Op het zuidelijke gedeelte van het strand staan her en der kleurige paalwoningen op het strand. Het is er lekker rustig. Het strand scoort jaar na jaar goed in de ranking van Florida’s mooiste stranden. Het strand heeft winkelpromenades, nachtclubs, restaurants en cafés. In het noordelijke deel van Estero eiland bevindt zich het levendige gedeelte, met Times Square als hart. 

Times Square is een voetgangersgedeelte waar je verschillende restaurants met terras, bars en winkels vindt. Er heerst een ongedwongen en gezellige sfeer. Bij Times Square is een vispier, waar u na het eten kunt genieten van de prachtige zonsondergang in de Golf van Mexico. Wie een boot gehuurd heeft kan aan het strand het anker uitgooien. Ga zeker ook kijken bij het tourist information centrum op Fort Myers Beach.
Ontdek daar de vele mooie excursies en uitstapjes of huur een waverunner o.i.d.Fort Myers Beach is wat drukker dan alle andere stranden maar wel leuk voor de kinderen omdat ze daar o.a. met een jetski kunnen varen of op een bananaboot. Je kan daar van alles doen op het gebied van watersport. Zo hieronder.
Boek vooraf bij windandwatersports. Dolfijnen tour op jetski, parasailing, jetski verhuur, bananaboot en nog veel meer.


Sanibel Island en Captiva Island

 

Dit zijn natuurlijk de twee bekendste eilanden van South West Florida. Ze liggen vlak onder Pine Island, maar je moet er een stukje voor omrijden om er met de auto te komen, Ongeveer 29 miles rijden, maar dat is voor Amerikaanse begrippen niet veel en ook is het een mooie trip over schitterende bruggen. Houd het fototoestel maar bij de hand wanneer u over die bruggen rijdt! Tip! Ontdek Sanibel Island per fiets, segway of scooter. Ga fietsend het eiland over. Ga het nationaal park (J.N. Darling National Wildlife Refuge) in (direct na d e poortjes links) en ontdek dit mooie eiland. Vergeet niet om Bubble Room Restaurant te bezoeken.  Het eiland is ook bekend door de vele huwelijken die er worden voltrokken. Ik heb zelf een huwelijk meegemaakt op het strand. Indrukwekkend en mooi. Zin om op Sanibel te gaan trouwen? Ik help u graag!

Schelpen

Sanibel en Captiva zijn de eilanden van de schelpen. Vergeet niet om een tasje mee te nemen voor die schelpen. Er zijn heel veel mooie schelpen (meer dan 400 verschillende soorten) te vinden op de stranden van Sanibel en Captiva Island. U mag ze meenemen naar Europa. Bij elke strandopgang is een boekje te verkrijgen met de namen van alle schelpen. Ook staan er grote borden met daarop de namen. De nog levende schelpen moet u natuurlijk terug in zee zetten. Wellicht komt u een zeeschildpad tegen die haar eieren op het strand komt begraven. Ook gedroogde zeesterren en wier zijn mooi om een mooi schelpen pallet te maken.


Misschien vindt u wel een sanddollar op het strand. Dat is een bijzondere schelp. Dit schelpdier leeft op de bodem van de zee. Ze zetten zich vast op de zanderige zeebodem. Soms spoelen ze aan op het strand.
Ziet u een schelp die donker en behaard is? Pak hem dan op en zet hem terug in het water, want dan leeft hij nog.

Is de schelp al wit gekleurd van de zon? Neem hem dan mee. Hij is bijzonder en mooi en volgens de verhalen geeft een sanddollar geluk. U mag schelpen meenemen naar Nederland. Aan de buitenste rand van openingen kunt u zien hoe oud de sanddollar is. (de sanddollar op de foto zou dus 4 jaar oud moeten zijn)

Zonsondergang op Captiva Island

Of ga in de vroege avond naar Sanibel en/of Captiva Island. Het prachtige wit zand voelt aan als poedersuiker en het water is helderwit. De temperatuur is altijd héérlijk.
Helaas zijn er weinig strandtenten. Of is dat wel 'helaas'? Het is er écht nog ongerept. Breng zelf wat eten en drinken mee en geniet van de schitterende zonsondergang. Vergeet niet uw afval mee te nemen naar huis. 

In de meeste villa's is alles aanwezig om mee te nemen naar het strand en voor een lekkere picknick heeft Publix alles in huis.

Het wordt beslist geen zonsondergang met het geklap van duizenden vakantiegangers, maar een heerlijk moment van genieten.

Deze video is gestuurd door gasten die in december 2017 in Cape Coral waren. Zij willen dit graag met u delen.


Cayo Costa

https://www.colemanconcierge.com/cayo-costa-guide/#Cayo_Costa_Ferry_Accessed_Day_Trips

 
E-mailen
Bellen